Kylian Mbappén on määrä siirtyä kesällä vapaana agenttina Real Madridiin. Mbappé ei jatka uraansa PSG:ssä, ja on jo ilmoittanut päätöksensä pariisilaisseuralle.

CBS:n jalkapalloasiantuntija ja Valioliigan historian parhaimpiin pelaajiin lukeutuva Thierry Henry arvostaa sitä, miten Real Madrid rakentaa joukkuettaan ja osaa luopua tärkeistä pelaajistaan oikeaan aikaan.

Henryn mukaan Real Madrid kykenee dominoimaan Euroopan kenttiä seuraavat vuodet.

– Eräästä asiasta on annettava paljon arvostusta Real Madridille. He osaavat rakentaa joukkueen siten, että he pitävät kokeneet pelaajat siellä, jotka voivat auttaa nuoria uusia hankintoja. Jos Mbappé siirtyy Real Madridiin, on heillä sellainen joukkue kasassa, joka voi dominoida Eurooppaa ja La Ligaa 6-7 vuoden ajan, koska kaikki pelaajat ovat nuoria. Puhun Mbappén lisäksi esimerkiksi Viníciuksesta, Rodrygosta, Fede Valverdesta ja Aurélien Tchouaménista.

Henryn mukaan oleellinen osa joukkueen nuorennusleikkausta ja rakentamista on osata myydä tärkeitä pelaajia tietyin väliajoin.

– Real Madrid osaa luopua oikeaan aikaan pelaajistaan. En puhu heistä, joista on loogista luopua, mutta nostan esiin muun muassa Cristiano Ronaldon, Casemiron, Mesut Özilin ja Raphaël Varanen.

– Jos mietimme Luka Modricia, Toni Kroosia ja Casemiroa, niin seura myi heistä nuorimman. Miksi? Koska he huomasivat, että Modric ja Kroos voivat auttaa Valverdea, Tchouaménia ja Eduardo Camavingaa. Heitä on arvostettava siitä, koska edellä mainitut pelaajat olivat lähtiessään tärkeitä Real Madridille.

LUE MYÖS