Barcelona ja Real Madrid ovat tehneet viime vuosina nuorennusleikkausta. 

Muun muassa Ivan Rakitićin, Leo Messin, Gerard Piquén, Luis Suárezin, Jordi Alban ja Sergio Busquetsin kaltaiset pelaajat ovat jättäneet Barcelonan. Rakitić ja Suárez poistuivat Barcelonasta elo-syyskuussa 2020.

Real Madrid on sen sijaan hankkinut useita nuoria maailmantähtiä, jotka ovat sittemmin nousseet tärkeisiin rooleihin joukkueessa.

Marca haastatteli Rakitićia, joka kertoi Real Madridin onnistuneen omassa nuorennusleikkauksessaan Barcelonaa paremmin.

– Real Madrid on onnistunut tekemään sen todella hyvin. He ovat tehneet sen pienin askelin. Toni Kroos ja Luka Modric pelaavat siellä edelleen. Barcelona teki sen kenties liian kiireellisesti. Olen vakuuttunut siitä, että Gavi ja Pedri ovat Barcelonan ja koko espanjalaisen jalkapallon tulevaisuus, mutta mielestäni he olisivat hyötyneet meidän vanhempien pelaajien avusta.

– Olen vakuuttunut myös siitä, että Jude Bellinghamin kaltainen pelaaja arvostaa Modricin ja Kroosin antamaa oppia ja apua.

Rakitić otti kantaa Barcelonan nykytilanteeseen. Barcelona pelaa vaikeaa kautta.

– Barcelonan näkeminen tässä tilanteessa sattuu minua, koska se oli kotini kuuden vuoden ajan. Barcelona on minulle todella erityinen seura. Xavi on läheinen ystäväni. Sieluuni sattuu, kun näen hänen kärsivän. Se sattuu todella paljon, mutta toivottavasti he onnistuvat kääntämään joukkueen kurssin. Barcelona ei ole niin huono joukkue kuin miltä se vaikuttaa.

LUE MYÖS