Saksan päävalmentaja Julian Nagelsmann on todella mielissään siitä, että Real Madridin keskikenttäpelaaja Toni Kroos on päättänyt palata A-maajoukkueeseen.

Kroos, 34, lopetti maajoukkueuransa vuonna 2021, mutta tällä viikolla hän kertoi, että on ensi kuusta lähtien jälleen käytettävissä. Tilanteeseen vaikutti se, että Saksa isännöi tulevana kesänä miesten EM-kisoja.

Ensimmäisen lopettamisensa jälkeen Kroos perusteli päätöstään perhesyillä ja sillä, että haluaa pidentää uraansa Real Madridissa.

Saksalaistähti on jatkanut Los Blancosissa isossa roolissa, eikä hänen ikänsä ole näkynyt otteissa käytännössä mitenkään. Nagelsmann onkin innoissaan, että hän saa käyttöönsä maailmanluokan pelaajan, joka on vain entistä kokeneempi.

– Kävimme intensiivisiä keskusteluja viime viikkoina. Tonilla on selkeä visio joukkueemme tilanteesta, sanoi Nagelsmann Mundo Deportivon mukaan.

– Jokaisessa keskustelussa tunsin, että hän oli yhä innokkaampi osallistumaan EM-kisoihin Saksassa, vaikka hän oli aiemmin vetäytynyt maajoukkueesta.

– Me tulemme hyötymään hänen kokemuksestaan. Hänellä on erityinen rooli Real Madridissa. Hän ohjaa nuoria pelaajia ja näyttää heille, miten toimia osana joukkuetta.

– Hän pystyy pysyttelemään rauhallisena tiukassa EM-kisapelissä ja syöttämään aina pallon paineen alla.

Kroos on pelannut 106 A-maaottelua ja voittanut vuoden 2014 maailmanmestaruuden Saksan kanssa.

Madrid Xtra

@MadridXtra
🗣️ Julian Nagelsmann: “Kroos has a special role at his club Real Madrid, he guides young players & shows them how they can work well together as part of a team.” @derspiegel

Linkki twiittiin.

LUE MYÖS!