Real Madridin keskikenttäpelaaja Federico Valverde sanoo, että hän ei epäröisi toistaa taklaustaan, joka oli isossa osassa Supercopan finaalissa vuonna 2020.

Madrid oli paikalliskilpailijansa Atléticon kanssa 0-0-lukemissa, kun Álvaro Morata karkasi läpiajoon jatkoajan viime hetkillä.

Valverdella, 25, ei ollut mitään toivoa pysäyttää Morataa sääntöjen mukaisesti, joten hän taklasi tätä surutta takaapäin jaloille ja esti ilmeisen maalintekopaikan.

Uruguaylaistaituri sai punaisen kortin törkytaklauksestaan, joka aiheutti ison torikokouksen kentällä. Kolme pelaajaa sai varoituksen ja Real Madrid pelasi jatkoajan loppuun yhden vajaalla.

Valverden ratkaisu esti varmalta näyttäneen maalin ja avitti Los Blancosin rangaistuspotkukilpailuun, jossa Real Madrid oli vahvempi maalein 4-1.

Real Madrid aloittaa tämän vuoden Supercopan keskiviikkona juurikin Atléticoa vastaan. Valverdelta kysyttiin lehdistötilaisuudessa, tekisikö hän taklauksensa uudestaan vastaavassa tilanteessa, eikä uruguaylaistähti epäröinyt.

– Tietysti tekisin sen uudelleen, kunhan se on joukkueen hyväksi. Siinä ei olisi järkeä, jos olemme 0-3-tappiolla. Siinä kyseisessä finaalissa peli oli todella tasainen, vastasi Valverde Football Espanan mukaan.

– Jos tulos olisi sama kuin silloin, tekisin sen uudestaan. Vastustajaa ei halua satuttaa, mutta tekisin sen joukkueeni ja arvojeni puolesta. Joukkueelle on aina annettava kaikkensa.

Football España

@footballespana_
Fede Valverde on that Alvaro Morata tackle:

"Of course I would do it again."

Linkki twiittiin.