Getafe yrittää hankkia keskikenttäpelaaja Ilaix Moriban lainalle RB Leipzigista, kertoo Athletic.

Moriba, 20, on La Ligan seuraajille tuttu pelaaja Barcelonasta ja Valenciasta, jossa hän pelasi lainalla kahdella viime kaudella.

Barcelonassa Moribaa pidettiin aikoinaan suurena huippulupauksena, mutta hän esiintyi lopulta Blaugranan riveissä vain 18 ottelussa. Lehtitietojen mukaan Moriba vaati debyyttikautensa jälkeen merkittävää palkankorotusta. Kun osapuolet eivät päässeet uudesta diilistä sopuun, Barcelona päätti myydä nuorukaiseen Leipzigiin.

Moriban ura Bundesliigassa on ollut suuri pettymys. Hän sai ensimmäisellä kaudellaan vain sata minuuttia vastuuta ennen kuin hänet lähetettiin lainalle Valenciaan. Saksalaismedian mukaan Moriba leimattiin Leipzigissa nopeasti ”lapselliseksi” ja ”ylimieliseksi” pelaajaksi. Bild kertoi toissa vuonna, että Moriba esimerkiksi pyysi Leipzigin fysioterapeutteja tuomaan hänelle viinirypäleitä hierontojen aikana. Tällä kaudella hän ei ole saanut Leipzigissa minuuttiakaan peliaikaa.

Getafen ja Leipzigin neuvottelut eivät ole vielä maalissa, mutta ne ovat kehittyneet positiiviseen suuntaan. Jos siirrosta päästään sopuun, Moriba siirtyy Estadio Coliseumille loppukaudeksi lainalle.

Moriba ei ole hetkeen käytettävissä seurapeleissä, koska hänet on kutsuttu edustamaan Guineaa Afrikan mestaruusturnaukseen, joka pelataan 13. tammikuuta – 11. helmikuuta.

Linkki twiittiin.