Barcelonan päävalmentaja Xavi on erittäin tyytyväinen siihen, että La Liga ryhtyy julkistamaan tuomarien välisiä VAR-keskusteluja.

Uusi käytäntö aloitetaan ensi vuoden toisella ottelukierroksella, joka pelataan 12.-15. tammikuuta. VAR-tarkistusten äänitallenteet tullaan julkistamaan aina kierroksen päätyttyä. Kannattajat eivät siis saa mahdollisuutta kuulla tuomarien keskusteluja jo pelin aikana.

Xavin mukaan muutos on selkeä askel eteenpäin.

– Fantastista, fantastista! Se on askel eteenpäin jalkapallomaailmassa. On erittäin myönteistä, että ihmiset näkevät, mitä tapahtuu, ja että he ymmärtävät, mitä tuomarit sanovat, kommentoi Xavi Marcan mukaan.

– Meidän on inhimillistettävä erotuomarit ja autettava heitä, jotta asia normalisoituu. Erotuomarina oleminen on hyvin vaikeaa. Kaikki apu, jota voimme antaa heille, on hyvä asia. Se on hieno uutinen jalkapallolle, olen iloinen.

Xavi toisti myös aiemmin esittämänsä toiveensa siitä, että tuomarit myös selittäisivät tuomionsa.

– Olen hyvin iloinen, että tämä sääntö otetaan käyttöön. Jos me inhimillistämme erotuomarit ja he myös selittävät toimintansa, se on myönteistä jalkapallolle.

Football España

@footballespana_
"I am very happy that this rule is being put in place. If we humanise the referees and they also explain themselves, it is positive for football."

Xavi has met news that VAR audio in La Liga will be released positively. #LaLiga #RFEF #FCBarcelona

Linkki twiittiin.