Real Madrid hankki James Rodríguezin AS Monacosta 80 miljoonalla eurolla kesällä 2014.

James pelasi upeat MM-kisat Kolumbian paidassa ja herätti useiden seurojen kiinnostuksen. 

Nykyään brasilialaista São Pauloa edustava James kertoi Pelicangerin haastattelussa, miten siirto Real Madridiin lopulta toteutui. Jamesin mukaan muun muassa Manchester City ja PSG tekivät suuret tarjoukset, mutta pelaaja päätyi valitsemaan Real Madridin.

– PSG ja Manchester City halusivat hankkia minut. Kummatkin seurat tekivät Real Madridia suuremmat tarjoukset, mutta halusin menestyä. Halusin siirtyä Real Madridiin. Ei ole toista samanlaista seuraa. Florentino Pérez soitti minulle ja kysyi, haluaisinko rahaa vai menestystä. Halusin menestystä ja hän sanoi sen jälkeen siirron olevan valmis.

James pelasi hienon ensimmäisen kauden Real Madridissa, mutta sen jälkeen vastuu väheni. James muistutti, että Real Madridin silloinen kärkikolmikko teki valtaosan joukkueen maaleista.

– Mielestäni kolme ensimmäistä kautta sujuivat hyvin. Tein paljon maaleja, mutta vain ensimmäinen niistä kausista oli todella hyvä. Tein silloin 17 maalia ja 18 maalisyöttöä. Ja pelasin silloin keskikenttäpelaajana… Lisäksi joukkueessa oli kolme pelaajaa, jotka tekivät 40 maalia kaudessa ja antoivat minun tehdä silloin tällöin maalin. Puhun Gareth Balesta, Karim Benzemasta ja Cristiano Ronaldosta, joka teki yksinään 65 maalia.