Andrea Pirlo kuuluu italialaisen jalkapallohistorian merkittävimpiin pelaajiin.

Pirlo valittiin kolmesti Italian vuoden jalkapalloilijaksi. Entinen keskikenttäpelaaja pelasi Italian A-maajoukkueessa 116 ottelua ja juhli maailmanmestaruutta kesällä 2006. Urallaan muun muassa kuudesti Serie A:n mestaruuden voittanut Pirlo kruunattiin myös kahdesti Mestarien liigan voittajaksi.

Pirlo joutui muiden Italian A-maajoukkuepelaajien kanssa varsin hankalaan paikkaan kesällä 2006. 

Saksan MM-kisat odottivat kulman takana, kun Juventus pudotettiin Calciopoli-skandaalin yhteydessä Serie B:hen. Myös Pirlon edustaman AC Milanin osuutta Calciopolissa tutkittiin pitkään, mutta lopulta milanolaisseura säilytti sarjapaikkansa Serie A:ssa. 

Useat italialaisseurat olivat yrittäneet vaikuttaa otteluiden tuloksiin osallistumalla tuomarivalintoihin. 

Pirlo kertoi Serie A:n haastattelussa allekirjoittaneensa jo sopimuksen Real Madridin kanssa.

– Calciopolin jälkeen voitimme Italian kanssa maailmanmestaruuden, mutta emme tienneet, miten italialainen jalkapallokausi tulisi menemään. Olin jo allekirjoittanut sopimuksen Real Madridin kanssa, mutta sitten AC Milan saikin jatkaa Serie A:ssa ja Mestarien liigassa, joten jäin sinne.

Pirlo kertoi myös herättäneensä Barcelonan kiinnostuksen muutamaa vuotta myöhemmin.

– Gamperin aikana Pep Guardiola soitti minulle ja pyysi minut toimistoonsa. Hän halusi hankkia minut Barcelonaan. Samaan aikaan Zlatan Ibrahimović oli siirtymässä AC Milaniin. Lopulta Ibrahimović tuli joukkueeseemme ja päätin jäädä.