Jude Bellingham voitti hiljattain Golden Boy -palkinnon.

Palkinto jaetaan vuosittain parhaalle alle 21-vuotiaalle Euroopan pääsarjassa pelaavalle pelaajalle. Bellingham, 20, pelasi loistavan viime kauden Borussia Dortmundissa ja on niin ikään esiintynyt hienosti syyskaudella Real Madridissa.

Palkinnon perustajana tunnettu italialaislehti Tuttosport haastatteli pelaajalegenda Hristo Stoitškovia.

Aikoinaan viidesti Barcelonan kanssa La Ligan mestaruutta juhlineen Stoitškovin mielestä Bellinghamin ei olisi pitänyt voittaa palkintoa.

– En kyseenalaista Bellinghamin arvoa. Hän on yksi maailman suurimmista lahjakkuuksista. Hän on hyvin laadukas ja järkevä pelaaja. Minulle hän on kuin Michael Laudrupin, Kakán ja ensimmäisen Paul Pogban yhdistelmä. Tulevaisuus on hänen. Bellingham taistelee Kylian Mbappén ja Erling Haalandin kanssa seuraavasta Ballon d’orissa, mutta haluaisin tietää, mitä hän voitti Dortmundin ja Real Madridin kanssa vuonna 2023? Ei mitään. Minkälaista menestystä nuo maalit ovat tuoneet Real Madridille, Stoitškov mietti.

Stoitškovin mukaan palkinto olisi pitänyt ennemminkin antaa Bayern Münchenin Jamal Musialalle. Stoitškov käyttää esimerkkinä viime kauden Bundesliigan mestaruustaistelua, joka kääntyi Bayernin hyväksi päätöskierroksen lisäajalla.

– Puhuttaisiinko siitä, miten edellinen bundesliigakausi päättyi? Dortmund johti sarjaa kahden pisteen erolla Bayern Müncheniin ennen päätöskierrosta. Dortmund pelasi kotonaan Mainzia vastaan ja Bayern kohtasi vieraissa Kölnin. Mitä tapahtui viisi minuuttia ennen loppua? Thomas Tuchel otti Jamal Musialan kentälle ja hän teki voittomaalin samalla, kun Dortmund jäi 2-2 -tasapeliin Mainzin kanssa ja hävisi mestaruuden. Gavi ei ollut sääntöjen perusteella ehdolla, joten olisin antanut palkinnon joko Musialalle tai Alejandro Baldelle.