Gavi on loppukauden sivussa pelikentiltä loukattuaan sunnuntaina polvensa.

Gavin oikean polven eturistisiteet ovat revenneet ja lisäksi nuorukainen loukkasi myös polvensa nivelkierukkaa. Gavi, 19, käy torstaina leikkauksessa. Keskikenttäpelaajan uskotaan palaavan Barcelonan vahvuuteen ensi kaudeksi.

Barcelonalle Gavin vakava polvivamma on luonnollisesti surkea uutinen. Gavi kuuluu Xavin ehdottomiin luottopelaajiin Barcelonassa.

Barcelonan urheilutoimenjohtaja Deco otti kantaa Gavin tilanteeseen EFE:n haastattelussa.

– Puhumme pelaajasta, joka on korvaamaton. Emme voi korvata Gavia, koska markkinoilla ei ole ainuttakaan pelaajaa, joka olisi työmoraaliltaan, mentaliteetiltaan ja taidoiltaan samanlainen kuin Gavi. Gavin korvaajasta puhuminen on virhe. On virheellistä ajatella, että löytäisimme pelaajan korvaamaan hänet. Emme tule löytämään sellaista. Tilanne on surullinen pelaajalle ja seuralle, mutta emme löydä Gaville korvaajaa.

– Olemme todella surullisia, mutta Gavi palaa varmasti entistä vahvempana. Hän on nuori poika, joka on uskomattoman vahva ja teemme kaiken mahdollisen, jotta hän palaa vahvana kentille. Gavi ottaa oman aikansa päästäkseen kuntoon. Se on kaikista tärkeintä.