Barcelona-legenda Carles Puyol sanoo, että Real Madridin laitahyökkääjä Vinícius Júnior nauttisi vielä suurempaa arvostusta, jos hän käyttäytyisi kentällä eri tavalla.

Vinícius, 23, tunnetaan satumaisen taitavana ja tehokkaana yksilönä, mutta myös pelaajana, joka ärsyttää alati vastustajia.

Viime kaudella brassilaituri sai kaikkiaan 16 keltaista korttia, joista iso osa oli suunsoitosta tai protestoinnista. Real Madridin päävalmentaja Carlo Ancelotti on sanonut, että tuomarit jakavat Viníciukselle liian herkästi kortteja, mutta Los Blancosin leirissä on myös kehotettu brassilaituria hakeutumasta riitatilanteisiin.

Vinícius nähdään provosoivana pelaajana, mutta tulee muistaa, ettei se oikeuta tai selitä rasistisia solvauksia, joita brassitähti on saanut kuulla parin viime vuoden ajan useissa vieraspeleissä.

Puyolin mielestä vastustajien kannattajien ja Viníciuksen pitäisi molempien harkita erilaista lähestymistä.

– Vinícius on mahtava jalkapalloilija. Hän ratkaisee pelejä ja häntä tulisi ihailla jokaisella stadionilla. Camp Noulla on käynyt mahtavia pelaajia, joita on ihailtu, vaikka he olisivat olleet vastustajia, kommentoi Puyol AS:n mukaan.

– Haluaisin puhua hänen kanssaan ammattikollegana ja kertoa hänelle, mitä ajattelen ja tunnen hänestä. Hän saisi enemmän tunnustusta, jos hän muuttaisi asennettaan. Jos puhuisin hänen kanssaan, kertoisin, mitä ajattelen hänestä.

Teledeporte

@teledeporte
Puyol habla sobre Vinícius

🗣"Si cambiara su actitud tendría más reconocimiento"

rtve.es/play/videos/pr…

Linkki twiittiin.