Ansu Fati siirtyi elo-syyskuun vaihteessa Barcelonasta lainalle Brightoniin.

Fati jäi pienelle vastuulle Xavin alaisuudessa ja halusi lähteä peliajan perässä muihin maisemiin. Lainasopimus kattaa kuluvan kauden, eikä siinä ole osto-optiota, joten pelaaja palaa ensi kesänä Barcelonaan. Reiluun 400 minuuttiin on syntynyt kolme täysosumaa.

Barcelonan seurajohtoon kuuluva Bojan Krkić on tyytyväinen siihen, millaiseen ympäristöön Fati siirtyi.

– Mielestäni Ansu teki todella hyvän päätöksen siirtyessään lainalle Brightoniin. Brighton pelaa todella hyvää jalkapalloa yhdessä maailman parhaista sarjoista. Olen hyvin tyytyväinen siihen, miten hyvää jalkapalloa siellä pelataan ja olen rauhallinen, koska tiedän Ansun olevan hyvissä käsissä, Krkić totesi Mundo Deportivolle.

– Brightonin päävalmentaja ymmärtää jalkapalloa samalla tavalla kuin mekin. Hän luottaa nuoriin pelaajiin. Ansu on hyvässä paikassa kehittyäkseen pelaajana. Valmentaja haluaa saada hänestä parhaan irti. Tämä kausi auttaa Ansua kehittymään.

Krkić hoitaa Barcelonan edustusjoukkueen lainapelaajien asioita.