Real Madrid on luvannut ryhtyä toimenpiteisiin sen jälkeen, kun kielletyn kannattajaryhmän Ultras Surin jäseniä oli paikalla Mestarien liigan ottelussa Bragaa vastaan aiemmin tällä viikolla, kertoo Athletic.

150 muuta Madridin kannattajaryhmää eri puolilta maailmaa julkaisi kirjeen, jossa kehotettiin seuraa estämään Ultras Sur -ryhmän mahdollisuus ostaa lippuja ja tutkimaan, miten sen jäsenet pystyivät osallistumaan Braga-otteluun.

Ultras Sur on Madridin oikeistolainen kannattajaryhmä, jolta seuran puheenjohtaja Florentino Pérez kielsi pääsyn Santiago Bernabeulle joulukuussa 2013. Ryhmä on kuitenkin edelleen pystynyt osallistumaan vierasotteluihin, etenkin Mestarien liigassa.

Sosiaalisessa mediassa julkaistuilla videoilla Ultras Sur huusi Portugalissa rasistisia ja fasistisia huutoja Braga-ottelun aikana ja sitä ennen.

Muut Madridin kannattajat kertoivat kirjeessään kokeneensa, että heitä kohdeltiin Braga-pelissä ”ei-toivottuna ja vaarallisena ryhmänä”. Ottelussa oli paikalla runsaasti aseistettuja poliiseja. Kirjeessä sanotaan, että kohtelu johtui Ultras Sur -ryhmästä, jonka jäsenet erottuvat joukosta mustien vaatteidensa takia.

Real Madrid ja sen kannattajaryhmät ovat tuominneet sellaiset henkilöt, jotka ovat luovuttaneet pääsylippuja Ultras Surin jäsenille. Athleticin mukaan Madrid harkitsee jäsenkorttien peruuttamista tähän syyllistyneiltä kannattajilta.

Madrid Universal

@MadridUniversal
Image: The Ultras Sur in Braga for the game last week.

Linkki twiittiin.