Arsenalin keskikenttäpelaaja Martin Ødegaard sanoo, että lähtö Real Madridista oli parhaaksi hänen uralleen.

Ødegaard, 24, siirtyi Madridiin tammikuussa 2015 erittäin hehkutettuna superlupauksena, jolla oli jo tilillään pelejä Norjan pääsarjassa ja A-maajoukkueessa.

Norjalaistaituri kasvoi aluksi korkoa reservijoukkueessa ja kävi lainalla Hollannissa Heerenveenin ja Vitessen riveissä. Läpimurtonsa La Ligassa Ødegaard teki kaudella 2019-20 lainalla Real Sociedadissa.

Seuraavalle sesongille Madrid halusi hänet mukaan omaan miehistöönsä, mutta tulos ei ollut odotetunlainen. Ødegaard esiintyi alle odotusten, eikä pohjevaivasta ollut ainakaan hyötyä, kun tarkoituksena oli loistaa Los Blancosin keskikentällä.

Tammikuussa 2021 Ødegaard lähti lainalle Arsenaliin, joka hankki hänet kauden päätyttyä itselleen 35 miljoonalla eurolla. Tätä nykyä Ødegaard on Arsenalin kapteeni ja yksi Valioliigan parhaista pelaajista.

Vaikka ura Madridissa ei lähtenytkään lentoon, Ødegaard pitää aikaansa valkopaitojen riveissä arvokkaana.

– Se oli positiivinen vaihe urallani, vaikka joku muu saattaa olla eri mieltä. Opin ja vartuin paljon, kun sain treenata maailman parhaiden pelaajien kanssa, sanoi Ødegaard FourFourTwon mukaan.

– Mutta loppujen lopuksi sieltä lähteminen oli paras päätös minulle. Halusin pelata enemmän ja jatkaa kehittymistä. Pelasin heidän kanssaan ja nautin siitä. Ehkä se mahdollisuus (pelata Madridissa) tuli liian aikaisin, mutta se oli mahtava kokemus.

– Olen iloinen päätöksestäni ja siitä, miten asiat ovat menneet. En olisi yltänyt nykyiselle tasolleni, jossen olisi mennyt Madridiin.