Barcelona kykeni vahvistamaan joukkuettaan useilla huippupelaajilla kesän siirtoikkunassa, vaikka se käytti uusiin hankintoihin vain kolme miljoonaa euroa. 

İlkay Gündoğan ja Iñigo Martínez saapuivat seuraan vapaina agentteina ja lisäksi Barcelona onnistui lainaamaan João Cancelon ja João Félixin. Kummassakaan lainassa ei ole tosin mukana osto-optiota. Ainoa siirtosumma maksettiin Oriol Romeusta, joka siirtyi Gironasta Barcelonaan 3,4 miljoonalla eurolla.

Barcelona teki kesän siirtoikkunassa voittoa yli sadan miljoonan euron edestä.

La Ligan puheenjohtaja Javier Tebas on tyytyväinen siihen, miten Barcelona onnistui siirtoikkunassa talousvaikeuksista huolimatta. Barcelona saa käyttää talousongelmiensa vuoksi vain tietyn osan saamistaan rahoista.

– Barcelona käytti kesän siirtoikkunassa vain kolme miljoonaa euroa. Sääntöjen mukaan Barcelonan on myytävä pelaajia voidakseen hankkia korvaajia, jotta se kykenee pudottamaan palkkakulujaan. Jokaisesta tienatusta sadasta miljoonasta eurosta seura voi käyttää 40 miljoonaa euroa. Jokainen kriisissä oleva yritys ei voi selvittää ongelmiaan yhdessä yössä, Tebas totesi espanjalaismedialle.

La Liga -seurat eivät ole viime vuosina käyttäneet juurikaan rahaa siirtomarkkinoilla, sillä sarja on asettanut seuroille tarkat taloudelliset raamit, joiden puitteissa on toimittava. Sääntöjen idea on estää seuroja ajautumasta suuriin talousongelmiin.

– Barcelona ei voi menettää kilpailukykyään ja sen vuoksi seuran on toimittava näiden sääntöjen mukaisesti. Maailman viiden parhaan sarjan joukkoon kuuluva La Liga on selvästi kannattava kilpailu koronaviruspandemian aiheuttamista ongelmista huolimatta. Meidän on aina yritettävä pitää sarja kannattavana, koska pelissä on jalkapalloalan tulevaisuus ja sitä kautta työpaikat.