Barcelona neuvottelee brasilialaisseura Corinthiansin kanssa Gabriel Moscardon siirrosta, uutisoi Sport. Moscardo, 18, on pelannut tällä kaudella 15 ottelua Corinthiansin keskikentän pohjalla.

Barcelonan tuoreen urheilutoimenjohtajan Decon mielestä joukkuetta on kehitettävä pitkäjänteisesti ohjelmalla, jolla etsitään Vitor Roquen kaltaisia kykyjä tutkan alapuolelta. Vaikutus ei välttämättä ilmene nopeasti, mutta pidemmällä aikavälillä nuorten pelaajien odotetaan johtavan joukkuettaan aina mestaruuksiin saakka. Malli muistuttaa Real Madridin siirtopolitiikkaa.

Barcelona yrittää saada Moscardon nyt varhaisessa vaiheessa ennen muita kilpailevia seuroja.

Moscardo ei liene entuudestaan tuttu kovin monelle jalkapalloa seuraavalle. Englanninkielisessä nettitietosanakirjassa Wikipediassa hänestä kertova artikkeli on tynkä, ja Transfermarkt pitää häntä samanarvoisena pelaajana Huuhkajien Robert Taylorin ja Teemu Pukin kanssa.

Sportin mukaan Corinthias pyytää Moscardosta 30 miljoonan euron siirtokorvausta. Barcelonalla ei ole enää varaa isoihin hutihankintoihin, koska seura ei kestä taloudellista rasitusta. Myös Englannin Valioliigassa pelaava Chelsea on osoittanut kiinnostusta Moscardoa kohtaan. Aiemmin sugar daddy -ilmiön synnyttämäksi ostoseuraksi profiloitunut Chelsea on viimeisen vuoden kuluessa houkutellut joukkueeseen isolla rahalla lukuisia lupaavia, lähes valmiita pelaajia, mutta se ei ole parantanut seuran urheilullista menestystä.