Real Madridin viralliinen televisiokanava Real Madrid TV syyttää tuomarikorruptiota tappiossaan Madridin derbyssä. Los Blancosin puhdas saldo La Ligassa tuli päätökseen, kun paikallisvihollinen Atlético Madrid kukisti heidät Wanda Metropolitanolla 1-3-lukemin.

Real Madridin leirissä uskotaan, että luokaton tuomarointi oli syy derbytappioon, eikä joukkueen oma suoritus.

– Surkeaa tuomarointia Alberola Rojasilta. Hänen onneton suorituksensa oli ratkaiseva ja muutti pelin, Real Madrid TV syytteli AS:n mukaan.

– Real Madridin olisi pitänyt päästä puoliajalle 2-2-tilanteessa ja Atléticolla olisi pitänyt olla yksi pelaaja vähemmän. Kun me kuulimme kuka olisi tuomarina, tiesimme tämän tapahtuvan. He tekevät näitä samoja virheitä Real Madridin kanssa yhä uudelleen.

RMTV viittasi syyttelyissään La Ligan erotuomariliiton varapuheenjohtajaan José María Enriquez Negreidaan, jota on tutkittu oikeudessa järjestelmällisestä korruptiosta, mutta häntä ei olla toistaiseksi tuomittu. Negreidan poika Javier Enriquez Negreida pitää tuomareille valmennuskursseja.

– Tämä on yksi niistä tuomareista, jotka ottavat palveluksia vastaan Enriquez Negreidan pojalta. Vaikka oikeuskin on todennut asian, mutta nämä tuomarit saavat jatkaa. Heidän ei pitäisi tuomita edes aluepelejä.

RMTV otti erityisesti kantaa Real Madridin hylättyyn 2-2-maaliin, jonka Eduardo Camavinga viimeisteli avauspuoliskon lopussa. Antonio Rüdigeria rankaistiin tuolloin peliin vaikuttamisesta paitsiosta painittuaan Mario Hermoson kanssa.

Real Madridin virallinen televisiokanava uskoo myös, että Jude Bellinghamia rikottiin ennen Atlético Madridin avausmaalia. Lisäksi José María Gimenezin selviäminen ilman ulosajoa rikkeestään Rodrygo Goesiin ihmetytti.

– He tarttuivat Rüdigerista kiinni ja hän muka vaikutti peliin. Hän ei tee lainkaan niin. Pallo on puoli metriä Rüdigerin ja Hermoson ohitse. Hän ei siis vaikuta pelin kulkuun. Kuinka tämä maali voidaan hylätä? RMTV kyseenalaisti.

– Sitä ei voi hyväksyä, että näin raju rike Bellinghamiin sallittiin. Tämä on häpeällistä ja skandaali.

– Sitten tämä kolmas vakava päätös. Sen villin taklauksen Gimeneziltä olisi pitänyt jättää Atléticolle kymmenen miestä. Oppikirjan punainen kortti olikin vain keltainen. Mitä Gimenezin olisi pitänyt tehdä saadakseen ulosajon? Hän olisi voinut lähettää sillä taklauksella Rodrygon sairaalaan. Hän oli myös viimeinen puolustaja. Kaikki merkit viittaavat punaiseen korttiin.

LUE MYÖS!