Atlético Madridin uusi kausi Mestarien liigassa alkoi tasapelillä Italian pääkaupungissa Roomassa. Lazio aiheutti Atletin varamiehiselle puolustukselle vähän vaaratilanteita ja oli jäädä maalitta. 20-vuotiaan Pablo Barriosin 1–0-osuma riitti kuitenkin vain yhteen pisteeseen, kun kotijoukkueen maalivahti Ivan Provedel puski tasoituksen ottelun päätteeksi.

Barriosin maali syntyi onnekkaasta kimmokkeesta: Lazion keskikenttäpelaaja Daichi Kamada pani jalkansa Barriosin laukauksen tielle, mutta ei seisonut kunnolla pallon takana. Pallo muutti suuntaa niin paljon, ettei Provedel voinut enää mitenkään ehtiä sitä torjumaan.

Barrios loukkaantui myöhemmin avausjaksolla. Hänestä tuli kahdeksas pelaaja, joka on nyt sivussa Atletin ykkösmiehistöstä loukkaantumisen takia.

Barrios juhlii osumaansa. Kuva: Getty Images.

Pelin painopiste oli koko ottelun ajan Lazion päässä. Lazio ei saanut omaa pallonhallintapeliään rullaamaan, ja Atleti pääsi pitkään varsin helpolla. Lazio oli tehdä maalinsa toisen puoliajan alkajaisiksi, kun kokenut hyökkääjä Ciro Immobile pääsi nokikkain Jan Oblakin kanssa. Maalipaikka oli seurausta slovenialaismaalivahdin huonosta avauksesta, jonka katkaisi Felipe Anderson. Oblak pelasti kasvonsa venymällä Immobilen yrityksen eteen.

Lazio ei saanut kaavittua kasaan edes yhden maalin edestä maaliodottamaa ennen kuin Provedel nostettiin ottelun viimeiseen kulmapotkuun mukaan. Ensimmäinen keskitys epäonnistui, mutta pallo tuli takaisin Laziolle vasemmalle laidalle. Sillä välin Provedel livahti kohti Mario Hermoson ja Antoine Griezmannin väliin jäänyttä tilaa. Pallo keskitettiin uudelleen, ja Provedel puski tasoituksensa suoraan Oblakin edestä.

Atletin taival Mestarien liigassa jatkuu Feyenoordia vastaan 4. lokakuuta.