Jorge Sampaoli valmensi viime kaudella Sevillaa.

Sevilla palkkasi Sampaolin päävalmentajakseen lokakuussa 2022 annettuaan hetkeä aiemmin potkut Julen Lopeteguille. Sampaoli valmensi Sevillaa 31 ottelun verran ja sai potkut maaliskuussa.

Sampaoli oli valmentanut Sevillaa jo kauden 2016-17. Silloin hän jätti itsestään hyvän muiston seuralle ja sen kannattajille, mutta viime kausi oli melkoinen rimanalitus. Sampaoli ajautui tiettävästi usean pelaajan kanssa riitoihin ennen potkujaan.

Sevillan Suso käväisi Canal Radio Surin haastattelussa ja kertoi pitävänsä Sampaolia uransa huonoimpana valmentajana. Suso paljasti luvanneensa Monchille kestävänsä Sevillassa pidempään kuin Sampaoli. Väite piti lopulta paikkansa.

– Sampaoli on urani huonoin valmentaja. Joulukuussa puhuimme Monchin kanssa. Hän kysyi minulta, mitä meidän pitäisi tehdä. Olin juuri kuntoutunut nilkkavammasta. Helppo ratkaisu olisi ollut lähteä muualle ja saada peliaikaa ja pelirytmiä toisessa seurassa.

– Sanoin kuitenkin Monchille, että kestän Sevillassa pidempään kuin Sampaoli ja pääsisin jälleen pelaamaan. Se tilanne oli ruma, vaikka olin vakuuttunut siitä, että kykenisin auttamaan joukkuetta pelattuani muutaman ottelun. En ajatellut lähteväni muualle.