Sergi Darder on Espanyolin kasvatti.

Darder, 29, on pelannut ammattilaisurallaan 245 ottelua kasvattajaseuransa edustusjoukkueessa. Darder pelasi loistavan viime kauden Espanyolin keskikentällä, mutta joukkueen kausi päättyi siitä huolimatta putoamiseen.

Joukkueen kapteeni oli pelannut Espanyolin kanssa Segundassa kauden 2020-21, vaikka taso olisi riittänyt helposti La Ligan ylempään keskikastiin – tai parhaimmillaan jopa europaikoista taistelevaan seuraan. Tuoreimman putoamisen jälkeen Darder ei kuitenkaan halunnut jäädä Espanyoliin.

Darder kertoi Catalunya Radion haastattelussa saaneensa muutama vuosi sitten yhteydenoton Barcelonalta. Espanyolin suurin vihollinen halusi Darderin keskikentälleen. Darder kertoi, miksi päätti kieltäytyä Barcelonan tarjouksesta jäädäkseen Espanyoliin.

– Espanyolinkin pelaajana soitto Mestarien liigassa pelaavalta seuralta saa sinut epäilemään. Ensimmäisenä päivänä soiton jälkeen olin hermostunut, mutta sittemmin ajattelin, että se siirto olisi mahdoton. Toivoisin sen olleen joku toinen seura, mutta ei Barcelona. Kunnioituksesta Espanyolia kohtaan se siirto ei mennyt sen pidemmälle.

– Tavoitteeni oli lähteä, mutta vain oikealla tavalla. Laitoin omat arvoni ja kunnioitukseni Espanyolia kohtaan rahan ja La Ligan voittamisen edelle. Sellainen tarjous voi muuttaa elämäsi, mutta järjellä ajatellessa huomaat, ettet voi tehdä niin. Se on tunnekysymys. Ymmärrän, jos muut tekisivät niin, mutta Espanyolin kapteenina sellainen ei kuulu arvoihini.

Darder siirtyi elokuussa Espanyolista Mallorcan riveihin ja kuuluu uuden joukkueensa ehdottomiin avainpelaajiin.