Ez Abde siirtyi kesän siirtoikkunan viime hetkillä Barcelonasta Betisiin.

Betis maksoi Abdesta Barcelonalle noin 7,5 miljoonaa euroa. Barcelona sai mukaan takaisinosto-option ja voi käyttää sen kahtena seuraavana kesänä. Takaisinosto-option arvo on yli 20 miljoonaa euroa.

Barcelonan päävalmentaja Xavi toivoi Abden jäävän seuraan. Abde sai peliaikaa alkukaudella Barcelonan paidassa, mutta halusi vaihtaa maisemaa suuremman roolin perässä. Xavin mukaan Abde halusi päästä avaukseen jokaisessa ottelussa.

– Meillä on optio hankkia hänet takaisin. Menetimme hänet täksi kaudeksi, mutta emme kokonaan. Kyse oli Abden omasta päätöksestä. Sanoin Abdelle haluavani, että hän jää Barcelonaan. Sanoin hänen olevan tärkeä pelaaja joukkueelle. Hän pääsi kentälle kauden avausotteluissa, mutta ei tyytynyt siihen. Abde halusi päästä avauskokoonpanoon kauden jokaisessa ottelussa, emmekä voi luvata sellaista Barcelonassa. En tiedä, onnistuuko hän siinä Betisin paidassa.

Abde kohtaa Betisin kanssa Barcelonan lauantai-iltana Camp Noulla. Abde avaa ottelun penkiltä.