Entinen Barcelona-puolustaja Marc Bartra kertoo antaneensa neuvoja Lamine Yamalille sosiaalisessa mediassa. 16-vuotias teinisensaatio on murtanut vauhdilla tiensä edustusjoukkueen avaukseen.

Yamal on aloittanut Barcelonan kolmessa viimeisessä La Liga -ottelussa. Laituri pääsi myös debytoimaan Espanjan maajoukkueessa syyskuun EM-karsintaotteluissa Georgiaa ja Kyprosta vastaan.

Yamal teki myös ensimmäisen A-maajoukkuemaalinsa Georgian verkkoon. Real Betisiin Trabzonsporista täksi kaudeksi palannut Bartra on huomannut myös nuorukaisen valtavan potentiaalin.

– Vaihdoin hiljattain pari sanaa hänen kanssaan. Kehoitin häntä pitämään jalat maassa. Se tulee antamaan hänelle hyvän uran. Oikeanlainen asenne on lahjakkuuttakin tärkeämpää, Bartra kommentoi Sportille kohtaamistaan Yamalin kanssa.

– Kirjoitin hänelle ja seuraamme toisiamme sosiaalisessa mediassa. Hän vaikuttai erittäin hyvältä pojalta.

– Hän on jo tehnyt vaikuksen Barcassa. Hän vaikuttaa pelaajalta, joka pystyy tekemään eron muihin. Olemme nähneet valtavaa itseluottamusta jo noin nuorena ja hänen taitonsa ovat huomattavissa. Hänen päätöstenteko on todella hyvää ikäisekseen.

Bartra pääsee itse vartioimaan Yamalia jo viikonlopun kierroksella. Barcelona isännöi Betisiä lauantaina kello 22.00.

LUE MYÖS!