Monet yllättyivät, kun Gabri Veiga siirtyi elokuussa Celtasta saudiarabialaiseen Al-Ahliin. Al-Ahli maksoi Veigasta 40 miljoonaa euroa Celtalle.

Veiga, 21, nousi viime kaudella Celtan edustusjoukkueeseen ja viimeisteli La Ligassa komeat 11 maalia. Päätöskierroksen kaksi maalia Barcelonan verkkoon pitivät Celtan La Ligassa.

Lukuisat eurooppalaiset suurseurat olivat Veigan kintereillä. Veigan oli jo määrä siirtyä Napoliin, mutta siirto kaatui kalkkiviivoilla. Hetkeä myöhemmin keskikenttäpelaaja oli jo matkalla Saudi-Arabiaan.

Celtan ehdoton seuralegenda ja nykyinen kapteeni Iago Aspas otti kantaa Veigan siirtoon Panenkan haastattelussa.

– Tuollaisia tilanteita tulee eteen jalkapallossa. Pitää paikkansa, että ihmiset odottivat Veigan päätyvän erilaiseen seuraan. Veigan odotettiin siirtyvän todelliseen huippuseuraan. Veiga perheineen ajatteli, että paras ratkaisu on siirtyä Saudi-Arabiaan. Hänelle tarjottiin sellainen rahasumma, josta on vaikea kieltäytyä.

Aspasilta tiedusteltiin, voisiko Veiga joskus palata Celtaan.

– En tiedä, palaako hän joskus Celtaan. Hän lähti vasta hiljattain Saudi-Arabiaan, mutta pitää paikkansa, että hän allekirjoitti varsin lyhyen sopimuksen. Kyse on vain kolmivuotisesta sopimuksesta, vaikka siirtosumma olikin suuri. Toivottavasti hän voi palata joskus tänne juuri niin kuin muutkin omat kasvatit.