Santi Cazorla teki elokuussa yllättävän paluun kasvattajaseuransa Real Oviedon riveihin. Villarrealista ja Arsenalista tuttu tähtipelaaja on nyt puhunut poikkeuksellisesta siirrostaan.

Cazorla, 38, palasi Oviedoon 20 vuoden jälkeen jätettyään seuran viimeksi teini-ikäisenä. Keskikenttäpelaaja tulee pelaamaan minimipalkalla. Myös hänen oman henkilöbrändinsä tuloista lähes kaikki menevät Oviedon akatemian rahoittamiseen.

Ainoastaan 10 prosentin osuus pelipaitamyynneistä päätyy Cazorlalle.

– En tullut Oviedoon tienaamaan rahaa. Pelaisin ilmaiseksi, jos voisin. Minun täytyy kuitenkin ottaa vastaan minimipalkka La Ligan sääntöjen mukaisesti, Cazorla kommentoi ruotsalaisen La Liga -toimittajan Alexandra Jonsonin mukaan.

– Seura tarjosi kohtuullista sopimusta, mutta minä kieltäydyin siitä. Tulin tänne innostuksesta antamaan kaikkeni. Tämä on minun seurani, jota haluan auttaa. Asetin siitä syystä nämä ehdot ja he hyväksyivät ne.

Alexandra Jonson

@AlexandraJonson
Cazorla on playing for Real Oviedo on a minimum wage. Waiving all image rights except 10% of shirt sales, which will go directly to the club's academy.

"I didn't come to earn money. If I could I would play for free but because of the rules of LaLiga I have to earn a minimum"