Ansu Fati, Ez Abde ja Éric García poistuivat Barcelonasta kesän siirtoikkunan viimeisenä päivänä. Fati siirtyi lainalle Brightoniin.

Lainassa ei ole mukana osto-optiota. García sen sijaan lähti lainalle Gironaan niin ikään ilman osto-optiota. Barcelona myi Abden Betisiin 7,5 miljoonalla eurolla. Barcelonalla on Abdeen takaisinosto-optio.

Barcelonan päävalmentaja Xavi otti kantaa kolmikon poistumiseen lauantaisessa lehdistötilaisuudessaan. Xavin mukaan kaikki lähtivät peliajan perässä muualle.

– Ansu, Abde ja Eric halusivat lähteä. Se on heidän päätöksensä. Eric tuli luokseni ja sanoi haluavansa vaihtaa maisemaa. Hän kertoi tarvitsevansa sitä. Yritän vakuuttaa hänet jäämään, mutta FFP-tilanteen vuoksi päädyimme lainaan. Koko kolmikko pyysi siirtoa. Ansulla on sellainen fiilis, että hän tarvitsee peliaikaa. Tavoitteemme on saada Ansu jälleen menestymään Barcelonassa. Meillä on Abdeen takaisinosto-optio. Abde oli hyvin selvä sen suhteen, että hän halusi lähteä. Yritimme hoitaa tilanteen ja mielestäni onnistuimme siinä.

Xavi muistuttaa, ettei Barcelonassa peliajan saaminen ole suinkaan yksinkertaista.

– Emme ole menettäneet ketään. Kaikki kolmikosta voivat palata Barcelonaan. Ymmärsin heidän tarpeensa saada peliaikaa, kun kuuntelin heitä. Me olemme Barcelona, emmekä lahjoita kenellekään minuutteja. Barcelonassa peliajan saaminen on todella vaikeaa.