Javi Galán siirtyi Celtasta Atléticoon heinäkuussa.

Atlético maksoi Galánista noin viisi miljoonaa euroa ja lähetti samalla oman kasvattinsa Manu Sánchezin pysyvällä siirrolla Celtaan.

Vasen laitapuolustaja on noussut viime vuosina pelipaikkansa parhaimmistoon La Ligassa, mutta ei ole onnistunut vakuuttamaan Diego Simeonea.

Marcan saamien tietojen mukaan Galán ei kuulu Atléticon suunnitelmiin. Yannick Carrasco ja Samuel Lino ovat nokkimisjärjestyksessä Galánin edellä. Reinildo palaa pelikuntoon myöhemmin syksyllä ja nousisi myös Galánin edelle.

Getafe tiedostaa Galánin tilanteen ja haluaa laitapuolustajan lainalle. Getafe on jo lähettänyt lainatarjouksen Atléticolle. Getafen puheenjohtaja Ángel Torres vahvisti medialle keskiviikkona, että joukkue tarvitsee vahvistuksia vasemmalle laidalleen.

Getafen päävalmentaja José Bordalás on ollut pitkään Galánin kintereillä ja halusi hankkia hänet jo muutama vuosi sitten Getafeen.