Real Madrid on ainut seura Espanjan pääsarjasta, joka kieltää televisiokameroita tulemasta joukkueen pukuhuoneeseen. The Athleticin mukaan Real jää paitsi 13 miljoonasta eurosta, jos se ei pyörrä päätöstään.

Antamalla kameroille luvan päästä pukuhuoneisiin Espanjan liigan johtoporras pyrkii nostamaan sarjan arvoa televisioyhtiöiden silmissä.

Real Madrid vastustaa vapaaehtoisiksi kuvattuja muutoksia. Seuran edustajat väistivät mediavelvollisuudet lähes kokonaan viime viikonlopun ottelun yhteydessä. Päävalmentaja Carlo Ancelotti kävi vain ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa, ei televisiohaastatteluissa.

Artikkeli jatkuu upotuksen jälkeen.

LALIGA Corporativo

@LaLigaCorp
💪⚽ This is the real 𝐩𝐨𝐰𝐞𝐫 𝐨𝐟 𝐨𝐮𝐫 𝐟𝐮́𝐭𝐛𝐨𝐥.

🤩 #LALIGAEASPORTS as you've never seen it before!

#𝘛𝘩𝘦𝘗𝘰𝘸𝘦𝘳𝘖𝘧𝘖𝘶𝘳𝘍𝘶́𝘵𝘣𝘰𝘭

Viimeisen vuosikymmenen aikana Real Madrid on haastanut Espanjan liigan oikeuteen yli 20 kertaa. Se on riidellyt pääasiassa siitä, kuinka televisiointirahat jaetaan seurojen kesken. Oikeusjutut on yleensä tuomittu jo etukäteen hävityiksi, mutta kaudella 2021–22 (viimeisin kausi, josta luvut ovat selvillä) Real Madrid sai yli 160 miljoonaa euroa tv-rahoina, mikä oli kolme kertaa enemmän kuin mitä Real Mallorcalle, Elchelle ja Rayo Vallecanolle annettiin.

Tästä kaudesta eteenpäin 25 prosenttia tv-rahoista määräytyy sen mukaan, miten seurat osallistuvat katsojien osallisuuden kokemusta parantaviin uudistuksiin.