Barcelona on valmis luopumaan laitapuolustajastaan Sergiño Destistä, kertoo Athletic.

Yhdysvaltain maajoukkuepakki esiintyi heikosti Barcelonan kesäkiertueella, eikä hän ole seuran tulevaisuuden suunnitelmissa.

Barcelona on asettanut Destin, 22, hinnaksi noin kymmenen miljoonaa euroa, mutta se kuuntelee myös lainatarjouksia hänestä.

Tällä viikolla liikkui huhuja, joiden mukaan Barcelona olisi ollut valmis purkamaan Destin sopimuksen päästäkseen eroon hänen palkkakuluistaan. Pelaajan lähipiiristä kerrottiin Athleticille, että Barcelona ei ole puhunut Destille moisesta.

Viime kuussa Dest kertoi itse Athleticin haastattelussa, että Barcelonan päävalmentaja Xavi oli luvannut hänelle mahdollisuuden aloittaa puhtaalta pöydältä ja näyttää osaamistaan.

– En halua antaa liikaa tietoa siitä, mistä keskustelimme, mutta hän sanoi minulle: ”Annan sinulle reilun mahdollisuuden todistaa itsesi”.

Tällä hetkellä vaikuttaa, että Barcelonan kesäkiertue riitti Xaville todisteeksi siitä, että Dest ei ole riittävällä tasolla hänen ryhmäänsä.

Dest siirtyi Barcelonaan kolme vuotta sitten Ajaxista huippulupauksen maineessa, mutta hänen uransa on sittemmin kääntynyt laskuun. Viime kauden jenkkipakki vietti lainalla AC Milanissa, jossa hän pääsi sarjapeleissä avauskentälliseen vain kahdesti.

Linkki twiittiin.