Atlético Madridin uusi puolustaja César Azpilicueta avasi lehdistötilaisuudessaan, miksi hän päätti siirtyä juuri Colchonerosin riveihin.

Espanjan maajoukkuepuolustaja vietti edelliset 11 vuotta Chelseassa, jossa hän toimi loppua kohden kapteenina. Lontoolaisseuran kanssa Azpilicueta, 33, voitti muun muassa kahdesti Valioliigan mestaruuden ja kertaalleen Mestarien liigan.

– Tulin Atléticoon auttaakseni kokemuksellani joukkuetta saavuttamaan tavoitteensa. Olen kokenut eri pelipaikat haasteena ja mahdollisuutena kehittyä. Opettelua voi jatkaa uransa loppuun asti.

Azpilicueta selvensi, miksi hän solmi vain vuoden sopimuksen.

– Olen 33-vuotias. En odottanut viiden vuoden sopimusta. Olen ylpeä voittamistani pokaaleista, mutta tasonsa on todistettava joka päivä. Toivottavasti voin pelata täällä monta vuotta. Se on tavoitteeni, koska se tarkoittaa, että asiat sujuvat hyvin, mutta sopimuksen pituus ei ole oleellinen asia.

Azpilicuetaa huhuttiin myös Italian suurseuraan Interiin, mutta hän koki paluun kotimaahansa parempana vaihtoehtona.

– Huhuja liikkui paljon, en ole tottunut sellaiseen. Tässä tapauksessa puhuin valmentajan ja seuran ihmisten kanssa. Minusta tämä tuntui parhaalta vaihtoehdolta. Koen, että voin antaa paljon tälle joukkueelle ja seuralle.

– Sitten ovat vielä Atléticon arvot ja kannattajat… Halusin kokea sen. Halusin tulla auttamaan. Uskon, että työnteolla ja uhrautuvaisuudella voi saavuttaa hyviä asioita. Olen nähnyt, miten tämä seura on kasvanut ja halusin kokea sen.

Squawka

@Squawka
César Azpilicueta was the first-ever Chelsea player to win all of these trophies:

◉ Champions League
◉ Premier League
◉ Europa League
◉ FA Cup
◉ EFL Cup
◉ Super Cup
◉ Club World Cup

Dave has made more appearances (508) than any other foreign player in the club's history.

Linkki twiittiin.