Espanjan maajoukkueen ja Barcelonan entinen keskikenttäpelaaja Cesc Fàbregas lopettaa uransa.

Fàbregas, 36, pelasi nuorena Barcelonan akatemiassa, mutta lähti jo 16-vuotiaana Englantiin ja Arsenaliin, jossa hänestä kasvoi maailmanluokan pelaaja.

Barcelona hankki kasvattinsa takaisin vuosiksi 2011-2014 ennen kuin Fàbregas jatkoi matkaansa Chelsean ja AS Monacon kautta Comoon, jossa hän vietti uransa viimeisen kauden Italian kakkostasolla. Seuraavaksi Fàbregas siirtyy valmentamaan Comon nuorten joukkueita.

Espanjan A-maajoukkueessa Fàbregas esiintyi 110 kertaa. Hän oli osa La Rojan legendaarista ajanjaksoa, kun Espanja voitti vuosina 2008-2012 kaksi EM-kultaa ja yhden maailmanmestaruuden.

– On tullut surullinen hetki ripustaa nappulakenkäni naulaan. Tulen pitämään arvossa kaikkea, lähtien ensimmäisistä päivistäni Barcelonassa, Arsenalissa, Chelseassa, Monacossa ja Comossa, niitä kaikkia. Maailmanmestaruutta, EM-kisoja, kaiken voittamista Englannissa ja Espanjassa ja lähes kaikkien europokaalien voittamista. Se on ollut matka, jota en koskaan unohda, kirjoitti Fàbregas sosiaalisessa mediassa.

Cesc Fàbregas Soler

@cesc4official
It is with great sadness that the time has come for me to hang up my playing boots.

From my first days at Barca, Arsenal, Barca again, Chelsea, Monaco and Como, I will treasure them all.
From lifting the World Cup, the Euros, to winning everything in England and Spain and…