Barcelona on vahvistanut İlkay Gündoğanin hankinnan. Gündoğan on pelannut edelliset seitsemän kautta Englannin Valioliigaa Manchester Cityssä. Siirto on ilmainen, koska voimassaolevaa sopimusta on jäljellä muutama päivä.

Barcelona lähetti viime viikolla tarjouksen, joka kelpasi Gündoğanille. Sopimus on, kuten oletettua, kaksivuotinen ja sisältää option kolmannesta kaudesta. Ulosostoklausuuli asetettiin 400 miljoonaan euroon, eli käytännössä pelaaja ei voi vaihtaa seuraa neuvottelematta Barcelonan kanssa.

The Athleticin mukaan saksalaisen käteen jää yhdeksän miljoonaa euroa kaudessa. Gündoğanin leiri väittää, että hän olisi saanut tuntuvasti enemmän pelaamalla Saudi-Arabiassa. Hänen sopimuksensa Barcelonan kanssa rauennee kuitenkin, jos häntä ei onnistuta rekisteröimään ennen liigakauden alkua. Tämä on Barçalle leimallinen ongelma.

Manchester City olisi halunnut pitää Gündoğanin. Hän oli avainasemassa, kun joukkue voitti Valioliigan, Mestarien liigan ja FA Cupin eli Englannin cupin viime kaudella. Hän pystyy tukemaan Pedriä pelinrakenteluvaiheessa.