FC Barcelonan siirtosuunnitelmat jäivät ilmaan roikkumaan Lionel Messin siirryttyä MLS-liigassa pelaavaan Inter Miamiin. Messin hankinta oli ollut prioriteettilistan kärjessä.

Seuran päätöksentekoa on tullut helpottamaan Neymar, lähde kertoo Sportille. Neymar haikailee takaisin Barcelonaan, ja hänen väitetään olevan valmis alentamaan palkkaansa, jotta paluu toteutuisi. 31-vuotias brasilialainen edusti Barçaa vuodesta 2013 vuoteen 2017 ennen siirtoaan Paris Saint-Germainiin 222 miljoonan euron kaupassa.

Neymarin vuodet ovat sujuneet PSG:ssä vaihtelevasti. Hän on kuitenkin edelleen maailman kuuluisimpia pelaajia. Journalisti Toni Juanmartín mukaan osa Barcelonan johdosta on sitä mieltä, ettei Neymarin hankinta ole ainakaan suoranaisesti huono ajatus. Suuret nimet tuovat uskottavuutta. Valmennuksessa ja urheilupuolella ollaan uutiseen suhtauduttu nihkeämmin.

Neymar ei ole enää sama pelaaja kuin vajaat kymmenen vuotta aiemmin. Hän on menettänyt nopeuttaan ja muistuttaa profiililtaan yhä enemmän keskikenttäpelaajaa kuin puhdasta laituria. Päättyneellä kaudella hän teki 20 Ranskan liigan ottelussa 13 maalia ja antoi 11 maalisyöttöä.