Sergio Busquets jää Barcelonan historiaan. Viidentoista joukkueessa vietetyn kauden jälkeen hän lähtee seurasta eikä palaa, ainakaan pelaajana. The Guardianin Sid Lowe istui viime viikolla alas Busquetsin, 35, kanssa ja sai tämän muistelemaan aikaansa Katalonian pääkaupungissa. Haastattelun alussa Lowe pyysi Busquetsia valitsemaan mieluisimman kautensa Barcelonassa. Tämä palasi kauteen 2007–08 ja seuran kakkosjoukkueeseen.

– Nautin eniten tercerassa pelaamisesta.

Tercera Divisiónissa Busquets pelasi käytännössä katsoen Espanjan seitsemännellä sarjatasolla. Kausi alkoi tekonurmella muutaman katsojan edessä ja päättyi nousujuhliin.

– Se oli ihan kuin olisi pelannut kavereiden kanssa ilman paineita, ilman parrasvaloja.

Joukkuetta valmensi Pep Guardiola, joka ”oli maailman paras mutta kukaan ei silloin tiennyt asiasta”. Vuoden jälkeen leikki loppui ja Busquets nostettiin yhdessä Guardiolan kanssa pääsarjaan, mutta 2007–08 kaikki oli vielä heidän.

– Tuntuu kuin olisin tehnyt maisterin tutkinnon sinä vuonna Pepin kanssa.

– Pelasimme ainoastaan yhden pelin viikossa [ja] harjoittelimme hyvin. Ykkösjoukkueeseen meno tarkoitti rajua muutosta [kentän ulkopuolella].

Busquets ilmaisi haastattelussa inhoavansa sitä, kuinka Barcelonassa joutuu alusta lähtien olemaan viikkolehdistön herpaantumattoman mielenkiinnon kohteena. Pelillisesti hänestä oli myös erikoista huomata, että vaikka pääsarjassa vastustajien taso oli luonnollisesti korkeammalla, hän sai enemmän tilaa pallollisena. Kentät olivat suurempia, ja vastustajat kunnioittivat Barçan pelaajia antamalla heille vapauden hallita vallan välinettä viimeisen kolmanneksen ulkopuolella.