Real Madridissa legendan asemaan noussut Karim Benzema siirtyy kolmen vuoden sopimuksella Saudi-Arabian jalkapallon jättiläisen Al-Ittihadin riveihin. Tärkein motiivi siirrolle on taloudellinen hyöty: sisäpiiritoimittaja Fabrizio Romanon mukaan Benzema voi ansaita parhaimmillaan 200 miljoonaa euroa vuodessa Saudeissa. Real Madrid järjesti tiistaina pelaajan kunniaksi tilaisuuden seuran harjoituskeskuksessa. Tapahtumassa muisteltiin ranskalaisen aikaa Los Blancosissa. Kuten etikettiin kuuluu, hän sai pitää puheen seuran tärkeiden jäsenten edessä.

– Kiitos todella paljon Real Madridille. Tämä oli hyvä matka elämässäni. Minulla on ollut tuuria, kun olen saanut täyttää unelmani, joka minulla on ollut lapsesta saakka. Siitä saan kiittää puheenjohtajaa [Florentino Péreziä], Benzema sanoi.

Seuraavat sanat Benzema osoitti Pérezille. Pérez lämpeni Benzeman siirrolle, koska tämä oli 14 vuodessa antanut niin paljon iloa seuralle.

– Kun [aikoinaan] näin sinut, sanoin: ”Hän on se mies, joka toi Ronaldo [Nazárion] ja [Zinedine] Zidanen.” Hän on uskomaton. Tänään on aikani mennä ja kääntää uusi sivu. Tärkein asia minulle on se, että nautin kaikista voitoistamme kuin lapsi. Kuten sanoin esittelytilaisuudessani: ”Yksi, kaksi ja kolme… Hala Madrid!”

– Kiitos myös [Carlo] Ancelottille (Realin nykyinen päävalmentaja), joka uskoi minuun alusta asti. Olen oppinut sinulta paljon. Tämän hieman surullista, koska jätän seurani. — — Olisin halunnut lopettaa täällä, mutta [aina] ei käy niin kuin suunnittelee. Olen aina Madridin fani. Kiitos myös faneille siitä, että olette antaneet minulle voimaa. Kiitos kaikki, todella.

Muokattu 6.6. klo 16.15: Otsikkoa muutettu. Aiempi otsikko oli ”Karim Benzema lähdöstään Real Madridista: ’Halusin lopettaa täällä'”.