La Liga on näyttänyt vihreää valoa Barcelonan esittämälle kannattavuussuunnitelmalle, kertoo Mundo Deportivo.

Suunnitelmassa eritellään Barcelonan liikkeet kahden seuraavan kauden aikana, kun se pyrkii pienentämään palkkakulujaan. La Ligan päätös tarkoittaa sitä, että Barcelona pystyy jälleen rekisteröimään uusia sopimuksia.

Barcelona oli jo aiemmin päässyt sopuun Gavin, Ronald Araújon ja Iñaki Peñan uusista sopimuksista, mutta se ei pystynyt rekisteröimään niitä, koska La Ligan säännöt rajoittivat seuran rahankäyttöä taloudellisten tappioiden rajoittamiseksi.

Gavin, Araújon ja Peñan tapauksissa kyse on lisäksi siitä, että heidät rekisteröidään uusien sopimustensa myötä virallisesti edustusjoukkueen pelaajiksi. Heidän uudet sopimuksensa ulottuvat kesään 2026 saakka.

Kolmikon lisäksi Barcelona oli tehnyt aiemmin myös Sergi Robertolle ja Marcos Alonsolle ensi kaudesta jatkosopimukset, joita ei pystytty rekisteröimään.

Siirtomarkkinoiden erikoistoimittajan Fabrizio Romanon mukaan Barcelona on jo rekisteröinyt Gavin uuden sopimuksen. Kannattajat ehtivät pelätä, että huippulupaus saattaisi lähteä tänä kesänä seurasta ilmaiseksi, mutta 18-vuotiaan keskikentän taiturin uusi diili sisältää peräti miljardin euron ulosostohinnan. Käytännössä moisella summalla varmistetaan, että pelaajaa ei voida ostaa seurasta pois vastoin Barcelonan tahtoa.

Kannattavuussuunnitelman hyväksyminen tarkoittaa myös sitä, että Barcelona voi jälleen aloittaa kaupankäynnin siirtomarkkinoilla, mutta sen on tiettävästi myytävä ensin pelaajiaan ennen kuin se voi tehdä merkittäviä vahvistuksia ryhmäänsä.

Fabrizio Romano

@FabrizioRomano
Gavi has been officially registered by La Liga, never been in doubt on Barcelona and player side despite links to PL clubs on potential free transfer. 🔵🔴 #FCB

New deal is valid until June 2026 with €1B release clause.