Real Madridin päävalmentaja Carlo Ancelotti sanoo, että hän yllättyi Karim Benzeman päätöksestä jättää seura.

Madrid vahvisti sunnuntaina, että Benzema, 35, jättää seuran kuluvan kauden päätyttyä edustettuaan Los Blancosia 14 vuoden ajan ja voitettuaan valkopaitojen kanssa 25 pokaalia.

Ranskalaistähti jättää Madridin seurahistorian toiseksi parhaana maalintekijänä (354). Hänen edellään on vain Cristiano Ronaldo (450).

Benzeman odotetaan siirtyvän saudiarabialaiseen Al-Ittihadiin, josta hän on lehtitietojen mukaan saanut tähtitieteellisen tarjouksen.

Artikkeli jatkuu twiitin alla.

Mario Cortegana

@MarioCortegana
El último gol, el último adiós.

Se va Benzema, cerrando una era impresionante.

@TheAthleticFC

Ancelotti oli aiemmin kommentoinut, että Benzeman ”pitäisi lopettaa” uransa Real Madridissa. Italialaisluotsi sanoi kauden päätösottelun jälkeen, että hän yllättyi maalitykkinsä päätöksestä.

– Kyllä, se oli yllätys, massiivinen yllätys kaikille, mutta meidän on ymmärrettävä, että hän harkitsi sitä kahteen kertaan. Tämä on osa prosessia, joka alkoi tässä seurassa joitain vuosia sitten, muutos, joka jatkuu ensi kaudella, sanoi Ancelotti viitaten uusiin ja lähteviin pelaajiin.

– Meillä on tarpeeksi aikaa miettiä, mitä meidän pitää tehdä [Benzeman korvaamiseksi]. Ensi kauden joukkue tulee olemaan todella kilpailukykyinen, voin taata teille sen.

– Sain valmentaa yhtä maailman parhaista pelaajista ja yhtä maailman parhaista hyökkääjistä. Hän ei ole vain hyökkääjä, vaan erittäin kokonaisvaltainen jalkapalloilija. Hän on todella ystävällinen, nöyrä ja asiallinen.

– Se on selvää, että emme ole iloisia hänen lähdöstään, mutta meidän on kunnioitettava hänen päätöstään. Hän on ansainnut oikeuden valita, missä hän haluaa olla, ja minä ja kaikki muut haluamme kiittää häntä siitä, mitä hän on pystynyt tekemään tässä seurassa. Jotain uskomatonta ja unohtumatonta, joka jää elämään tässä seurassa ikuisesti.

Lue lisää Real Madridista: