Kausi 2022–23 jää tähtihyökkääjä Karim Benzeman viimeiseksi Real Madridissa. Seura vahvisti asian sunnuntaina iltapäivällä. Benzema on edustanut Realia 14 vuoden ajan. Kuluvalla kaudella hän on toiminut joukkueensa kapteenina.

The Athletic muun muassa uutisoi aiemmin tällä viikolla, että Benzema on saanut taloudellisesti erittäin houkuttelevan tarjouksen Saudi-Arabiasta. Saudiliiga vetää kiihkeästi puoleensa, koska maan hallinto on tukenut seuroja rahallisesti.

Tiedotteessa Real Madrid kuvailee Benzeman aikaa seurassa ”unohtumattomaksi”.

– Karim Benzema on ansainnut oikeuden päättää tulevaisuudestaan.

– Madridistat (seuran kannattajat) ja fanit ympäri maailman ovat nauttineet hänen taianomaisesta ja ainutlaatuisesta pelistään. Se on tehnyt hänestä yhden seuramme suurista myyteistä ja lajin legendoista.

Vaikka Benzema vähän aikaa sitten rauhoitteli huhuja kuvaamalla niitä ”nettipuheiksi”, hänen kanssapelaajansa olivat tienneet viikkojen ajan, että häntä kiehtoi Saudi-Arabiasta tullut tarjous. The Athletic kertoo, että Carlo Ancelotti keskusteli Benzeman kanssa keskiviikkona. Hän oli tapaamisessa sanonut, että tämän kuuluisi päättää uransa Realissa.

Benzema teki Los Blancosissa 353 maalia 647 otteluun ja voitti 24 pokaalia. Cristiano Ronaldon siirryttyä Juventukseen kesällä 2018 hän nousi joukkueen hyökkäyksen päävastuunkantajaksi. Viime vuonna hänet palkittiin maailman parhaalle pelaajalle jaettavalle Ballon d’Orilla. Hän pelaa tänään sunnuntaina viimeisen pelinsä Realissa, kun joukkue kohtaa Athletic Bilbaon Bernabeulla.