Andoni Iraola ei valmenna ensi kaudella Rayo Vallecanoa.

Iraola tiedotti päätöksestään lauantaisessa lehdistötilaisuudessaan. Iraolan sopimus Rayon kanssa päättyy kesäkuussa. Rayo halusi luotsin jatkavan seurassa, mutta Iraola ei ollut samaa mieltä.

Onda Ceron mukaan Iraolan uskotaan siirtyvän Valioliigaan.

Iraola on valmentanut Rayoa kolmen vuoden ajan. Iraola nosti Rayon La Ligaan kesäkuussa 2021. Rayo sijoittui viime kaudella La Ligassa hienosti 12. sijalle. Rayo oli viime kauden keskivaiheilla vielä Mestarien liigaan oikeuttavilla sijoilla. Rayo on myös parhaillaan 12. sijalla La Ligassa.

– En jatka Rayossa ensi kaudella. Ilmoitin siitä eilen pelaajille. Heidän oli saatava tietää siitä ensimmäisenä. Tämä ei tullut yllätyksenä seuralle. Olen kiitollinen seuralle siitä, että he yrittivät muuttaa mieleni loppuun saakka. Emme neuvotelleet jatkosta. Emme ole puhuneet ensi kaudesta, rahasta tai mistään muustakaan. Kyse ei ole yksittäisestä motiivista. Olen viettänyt täällä kolme todella hienoa vuotta ja lähden täältä hyvä maku suussa. Tämä on oikea hetki lähteä. Pelaajat ovat kuunnelleet minua kolme vuotta ja muutos tulee kaikille tarpeeseen.

– Rayo yritti sitä viimeiseen saakka. Kummatkin osapuolet olivat rehellisiä. Emme etsi syyllisiä. Emme edes puhuneet ensi kauden joukkueesta. Emme virallistaneet tätä aiemmin, koska meillä oli mahdollisuus päästä europeleihin. Tämä päätös ei johdu toisesta seurasta. Pestini Rayossa oli hienompaa kuin osasin kuvitella. Viikon päästä ajattelemme jotain muuta, Iraola viittasi tulevaisuuteen.