Espanjan miesten maajoukkueen päävalmentajan Luis de la Fuenten työpaikka on uhattuna, vaikka hän on johdattanut ryhmänsä vasta kahteen ottelun, kertoo Cadena SER.

De la Fuente, 61, nostettiin alle 21-vuotiaiden maajoukkueesta miesten maajoukkueen peräsimen Qatarin MM-kisojen jälkeen Luis Enriquen saatua kenkää.

Ensimmäisessä ottelussaan de la Fuente johdatti La Rojan 3-0-voittoon Norjasta, mutta toisessa tuli 0-2 pataan Skotlannilta.

Cadena SER:n mukaan osalla pelaajista jäi de la Fuenten ensimmäisestä maajoukkueleiristä huono maku suuhun. Pelaajat pettyivät harjoitusten tasoon ja osa kyseenalaisti kulissien takana, onko de la Fuente valmis A-maajoukkueen puikkoihin.

Lisäksi moni yllättyi de la Fuenten kommenteista Skotlanti-tappion jälkeen. Valmentajan mukaan Espanja teki monia asioita hyvin, mikä ihmetytti pelaajia ja asiantuntijoita La Rojan saamattoman suorituksen jälkeen.

Ensi kuussa Espanja osallistuu Nations Leaguen lopputurnaukseen, jonka välierässä se kohtaa Italian. Mahdollisessa loppuottelussa odottaisi joko Hollanti tai Kroatia.

De la Fuenten sopimus ulottuu ensi vuoden loppuun, mutta Espanjan jalkapalloliitto (RFEF) saattaa päätyä pikaiseen valmentajavaihdokseen, jos Nations Leaguen pelit menevät penkin alle, eikä kehitystä ole nähtävissä.