Jordi Alba tiedotti aiemmin tällä viikolla jättävänsä Barcelonan kuluvan kauden jälkeen.

Alban sopimus Barcelonan kanssa olisi kattanut vielä ensi kauden, mutta Alba ei kuulunut seuran tai Xavin suunnitelmiin, joten laitapuolustaja suostui purkamaan sopimuksensa. Alba pelaa viimeisen ottelunsa Barcelonan paidassa sunnuntaina.

34-vuotias Alba menetti avauskokoonpanon paikkansa kuluvalla kaudella Alejandro Baldelle. Xavi nosti Balden edustusjoukkueen mukaan viime kesänä. 19-vuotias nuorukainen nappasi nopeasti avauksen paikan, vakuutti ja nousi vielä Espanjan MM-kisajoukkueeseenkin.

GQ haastatteli Baldea, joka kertoi saaneensa paljon tukea Albalta, vaikka konkari menetti tärkeän asemansa seurassa nuorelle laitapuolustajalle.

– Alba on aina käyttäytynyt todella hyvin kanssani. Hän on ollut fundamentaalisessa asemassa kehitykseni kannalta. Alba on auttanut minua kaikissa harjoituksissa. Alba on kertonut minulle, miten minun on puolustettava ja hyökättävä.

– Lisäksi hän auttoi minua paljon maajoukkueessa. Saavuin uutena maajoukkueeseen ja hän kertoi, miten Luis Enrique peluuttaa laitapuolustajia. Alba toivoi minun pysyvän rauhallisena. Hän on ollut minulle hyvin läheinen ja olen hänelle ikuisesti kiitollinen.

LUE MYÖS