Barcelonan entinen puolustaja Douglas Pereira joutuu oikeuteen kotimaassaan Brasiliassa, kertoo Globo Esporte. Häntä syytetään luvattoman ampuma-aseen käytöstä.

Douglas, 32, käveli Lago Paranoan metsäalueella äitinsä nimiin rekisteröidyn luvattoman aseen kanssa ja tuli Club Esportives Sulin urheilukampukselle. Hän oli juonut alkoholia ja käyttäytyi useita ihmisiä kohtaan aggressiivisesti.

Kampuksen järjestyksenvalvojat pyysivät Douglasia poistumaan alueelta, jolloin hän ampui aseella ilmaan parkkipaikalla. Pistoolia ei ole tiettävästi vielä löydetty.

Sotilaspoliisi pidätti Douglasin kaksi päivää myöhemmin 23. huhtikuuta, ja hänet vapautettiin myöhemmin samana päivänä. Hän ei saa muuttaa osoitettaan oikeusprosessin aikana, ja hänen on osallistuttava kaikkiin oikeudenkäynteihinsä.

Douglasin nimi ei välttämättä sano paljon edes vannoutuneille Barcelonan kannattajille. Hän oli yksi seuran entisen puheenjohtajan Josep Maria Bartomeun aikakauden kiistanalaisimmista hankinnoista.

Brassipuolustaja siirtyi Barcelonaan São Paulosta neljällä miljoonalla eurolla kesällä 2014. Hän edusti Katalonian suurseuraa viisi vuotta, mutta esiintyi tuona aikana Blaugranan paidassa vain kahdeksan kertaa.

Barcelonan-vuosinaan Douglas kierteli lainalla Sporting Gijónissa, Benficassa ja Sivassporissa. Kesällä 2019 hän siirtyi ilmaiseksi Beşiktaşiin, mutta hän on ollut kohta jo vuoden päivät ilman seuraa.