La Liga -mestaruuden varmistuminen ei tiistai-illankaan jälkeen näyttänyt sopineen Barcelonalle.

Pokaalikiinnityksen varmistaneen derbyn jälkeen joukkue oli jo ehtinyt hävitä kotonaan Real Sociedadille, eikä toimitus Valladolidin vieraanakaan hyvin alkanut. Andreas Christensen puski isäntien kulmapotkun omaan maaliin jo pelin toisella minuutilla.

3 - Top scorers against Barcelona in LaLiga 2022/23:

3 - Own goals (Koundé, Araujo and Christensen).
2 - Joselu Mato
1 - 11 different players

Strange.

Nopeasta kotijohdosta huolimatta valtaosa ennusmerkeistä toki viittasi vieraitten nousuun.

15 - FC Barcelona have won 15 of their last 16 meetings with Real Valladolid in LaLiga (L1), scoring 43 goals and conceding just six. Goliath.

20. minuutilla Eric Garcia kuitenkin rikkoi kuitenkin omassa boksissa, ja sarjapaikastaan tappeleva Valladolid siirtyi Cyle Larinin alakulmarankkarilla jo 2-0 -johtoon. Joukkue ohitti livetaulukossa Getafen, ja nousi viimeisen säilyjän paikalle.

LALIGA English

@LaLigaEN
🟣 Pucela Power ⚪

@realvalladolidE are two goals to the good at the José Zorrilla!

#RealValladolidBarça #LaLigaSantander

Barcelona otti ottelun hallinnan, ja sai maaliodottamansakin hilattua yli 0,7 tasolle jakson lopulla. Tauolle kuitenkin 2-0 -lukemissa.

Toisen jakson vaihtoruletti, ja vieraitten armoton pallonhallinta jakson alussa eivät muuttaneet tärkeimpiä asioita ottelussa.

Real Valladolidin kolmas maali syntyi pian 70. peliminuutin jälkeen Gonzalo Platan toimesta, ja hyväksyttiin useita minuutteja myöhemmin VAR-tarkastelun jälkeen.

Viitisen minuuttia ennen täyttä aikaa taululle kirjattiin myös Robert Lewandowskin nimi, kun puolalainen toi vieraille lohtua Frenkie de Jongin syötöstä 3-1 -osumalla.

Valladolid sai Barcelonalta apuja selviytymistaisteluunsa nyt pienen ajan sisään jo toisen kerran. Tiistain kolme pistettä auttavat joukkuetta huomattavasti, sillä Blaugrana varmisti mestaruutensa voittamalla myös putoamiskamppailussa olevan paikallisvastustajansa Espanyolin. Näiden joukkueiden ero on nyt Valladolidin hyväksi neljä pistettä.