Ukrainan suurseura Šah’tar Donetsk vaatii Barcelonalta anteeksipyyntöä siitä, että Blaugrana kiitti venäläisiä kannattajiaan tästä kaudesta.

Barcelonan Alejandro Balde ja Sergi Roberto nauhoittivat espanjaksi vidoterveiset, joissa he kiittivät venäläisiä kannattajia saamastaan tuesta tällä kaudella. La Ligan venäläinen lähetystoimittaja jakoi terveiset viestipalvelu Telegramiin tekstitysten kera.

Artikkeli jatkuu twiitin alla.

Zorya Londonsk

@ZoryaLondonsk
Wtf is this from Barça? 🤮😵‍💫

Alejandro Balde & Sergi Roberto thanking the club’s russian fans for their support this season…

‘Thanks for your support & energy’

‘We’ll see each-other soon’

‘I hope that l we’ll win many (more) titles togetherness’

Grim

– Šah’tar ilmaisee suuttumuksensa Barcelonan pelaajien Alejandro Balden ja Sergi Roberton lähettämästä videoviestistä, jossa on kiitoksen sanoja venäläisille jalkapallokannattajille, kommentoi ukrainalaisseuran toimitusjohtaja Serhii Palkin seuran tiedotteessa.

– Venäjän verinen ja perusteeton sotilaallinen hyökkäys Ukrainan alueelle jatkuu toista vuotta. Tuhansista ukrainalaisista tuli tämän sodan uhreja, kymmeniä kaupunkeja tuhoutui, miljoonat ihmiset menettivät kotinsa ja joutuivat pakolaisiksi. Koko maailma tuki yhdessä Ukrainaa ja Ukrainan kansaa ja tuomitsi hyökkäyksen.

Palkin huomautti, että Barcelonan hyökkääjä Robert Lewandowski on tukenut julkisuudessa Ukrainaa ja pitänyt maan väreillä varustettua kapteeninnauhaa maaotteluissa.

– Teemme joka päivä kaikkemme nopeuttaaksemme Ukrainan voittoa ja suojellaksemme eurooppalaisia vapauden ja demokratian arvoja. Puolan kansa antaa erityistä apua Ukrainalle: erityisesti Puolan maajoukkueen kapteeni ja Barcelonan hyökkääjä Robert Lewandowski on toistuvasti osoittanut solidaarisuuttaan ukrainalaisille.

– Ja sitten näemme yhden maailman huippuseurojen, Barcelonan, pelaajien puhuvan venäläisille ja ilmaisevan heille kiitollisuutensa ja tukensa. Pidämme tätä sietämättömänä ja yksinkertaisesti moraalittomana tekona. Meidän on muistettava, että yksikään voitto jalkapallokentällä ei ole lapsen hengen arvoinen, yksikään jalkapallomarkkinoilla ansaittu raha ei ole tuhoutuneiden kaupunkien ja tuhoutuneiden ihmisten elämien arvoinen.

– Toivomme, että Barcelona on tietoinen siitä, että heidän tukensa Venäjän kaltaiselle maalle tällä hetkellä on täysin tuomittavaa. Odotamme seuran myöntävän virheensä ja välttävän vastaavia tilanteita tulevaisuudessa.

FC SHAKHTAR ENGLISH

@FCShakhtar_eng
😡 While our soldiers are undergoing a rehabilitation course in Barcelona, @FCBarcelona players @SergiRoberto10 and Alejandro Balde are recording a video message to the fans of the country that is killing Ukrainians, killing children, and destroying our cities right now.