Valencia vaatii Real Madridin päävalmentajalta Carlo Ancelottilta anteeksipyyntöä hänen kommenteistaan.

Los Chen ja Madridin välinen sarjaottelu keskeytettiin sunnuntaina vieraiden laitahyökkääjän Vinícius Júniorin tunnistettua katsomosta Valencian kannattajan, joka oli väitetysti solvannut häntä rasistisesti.

Lisäksi Valencian kannattajat lauloivat ottelun yhteydessä pilkkalauluja ja huusivat törkeyksiä 22-vuotiaasta Viníciuksesta.

Valencia on ilmoittanut ottavansa rasismiväitteet tutkintaan, mutta seura on tuohtunut siitä, miten Ancelotti puhui kotijoukkueen kannattajista pelin jälkeen.

Ancelotti sanoi pelin jälkeisessä haastattelussa, että kyse ei ollut yhdestä yksittäisestä henkilöstä, joka loukkasi Viníciusta. Italialaisluotsin mukaan ”koko stadion” osallistui brassipelaajan solvaamiseen.

Valencian konsernijohtaja ja tiedotusvastaava Javier Solís on vastannut Ancelottin kommentteihin seuran tiedotteessa.

– Ancelottin valitettavien ja täysin virheellisten lausuntojen valossa, joissa hän leimasi kaikki Mestallan kannattajat rasisteiksi, seura ei voi sietää tällaista. Hylkäämme nämä valitukset suoraan. Mahdollisesti kyse on kielivirheestä, ja hänen on täytynyt ymmärtää toinen sana sanotuksi. Seura tuomitsee kaikenlaiset rasistiset loukkaukset ja pyrkii tunnistamaan henkilöt, joiden väitetään tehneen eleen tai teon, mutta kaikkien Valencia kannattajien kutsuminen rasisteiksi on järjetöntä, eikä seura voi vaieta.

Solís viitannee ”kielivirheellä” ottelun jälkeen käytyyn keskusteluun siitä, mitä Valencian kannattajat huusivat Viníciukselle. Ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa eräs toimittaja sanoi Ancelottille, että kannattajien lauluissa kuului sana ”tonto” (suom. typerä), eikä ”mono” (apina). Italialaisvalmentaja piti väitettä naurettavana.

Artikkeli jatkuu twiitin alla.

madridistaReal

@RMadridistaReal
🚨‼️ "Vinicius eres un mono". Es lo que gritaba la afición del Valencia a las puertas de Mestalla.

– Kun Ancelotti tajuaa tekemänsä virheen ja erittäin vakavat lausunnot, hänen pitäisi pyytää anteeksi, samalla tavalla kuin valmentaja ja minä tuomitsemme kaikki rasistiset loukkaukset, jatkoi Solís.

Valencia-pomo tuomitsee myös Viníciuksen yleisölle tekemän eleen, jolla hän viestitti, että joukkue saattaa pudota La Ligasta. Vinícius nosti kaksi sormea pystyyn ja viittoi kädellään alas.

– Emme ole puhuneet kenenkään kanssa Real Madridista. Real Madrid on seura, joka on aina tunnettu tasokkuudestaan, ja toivomme, että he osoittavat sen. Kun he ymmärtävät, että nämä lausunnot ovat virheellisiä, heidän pitäisi tuomita ne.

Artikkeli jatkuu twiitin alla.

Valencia CF

@valenciacf
💬 Javier Solís: "El @valenciacf no puede tolerar que se acuse a toda su afición de racista, rechazamos frontalmente las manifestaciones de Ancelotti"

➡️ Declaraciones del Director Corporativo y Portavoz del Valencia CF

#ADNVCF

– Samalla tavalla kuin heidän pelaajalleen Viniciukselle kerrotaan, ettei hän voi ilmaista itseään noin tai toistaa näitä eleitä. Se vaikutti minusta epämiellyttävältä. Pelaaja ei voi osoittaa stadionilla eleitä, joiden mukaan joukkue putoaa Segundaan, ja jäädä tuomitsematta.

Tiedotteensa lopussa Valencia kertoo vielä, että se aikoo jakaa porttikieltoja kannattajille, jotka osallistuivat Viníciuksen solvaamiseen.