Espanja menetti viime vuonna kovan luokan huippulupauksen, kun Manchester Unitedin laitahyökkääjä Alejandro Garnacho päätti edustaa jatkossa Argentiinaa.

Garnacho, 18, on syntynyt Espanjassa ja pelasi nuorena Getafen sekä Atlético Madridin akatemioissa, mutta hänellä on kaksoiskansalaisuus äitinsä kautta. Manchester Unitediin hän siirtyi syksyllä 2020.

Toissa vuonna Garnacho pelasi kolme ottelua Espanjan U18-maajoukkueessa, mutta seuraavana vuonna hänet kutsuttiin jo Argentiinan A-maajoukkueen mukaan MM-karsintoihin. Debyytti miesten maajoukkueessa on yhä tekemättä, mutta Garnacho on ehtinyt pelata neljä ottelua Argentiinan U20-joukkueessa ja tehnyt niissä neljä maalia.

Hän olisi ollut yksi ensi viikonloppuna alkavien alle 20-vuotiaiden MM-kisojen suurimmista tähdistä, mutta Manchester United ei päästä Garnachoa kisoihin, koska sillä on yhä kausi kesken. Samoin kävi myös muun muassa Real Madridin Álvaro Rodríguezille, jota Los Blancos ei päästä Uruguayn kanssa turnaukseen.

Garnachon agentti Enrique de Lucas sanoi Olén haastattelussa, että Espanjan jalkapalloliitto voi syyttää huippulupauksen menettämisestä ainoastaan itseään.

– Espanjan edustaminen on suljettu tapaus, eikä sitä tarvitse piilotella. Espanjan jalkapalloliitto hoiti tilanteen todella huonosti. En tiedä, kuka tapausta johti – tai voin kyllä arvata – mutta tilanne käsiteltiin todella huonosti.

– Jos rehellisiä ollaan, uskon, että Garna ei tule olemaan ainoa tapaus, jossa he voivat menettää pelaajan, jolla on kaksoiskansalaisuus.