Eduardo Camavinga tunnetaan keskikenttäpelaajana.

Real Madridin päävalmentaja Carlo Ancelotti on kuitenkin peluuttanut tällä kaudella Camavingaa vasempana laitapuolustajana. Camavinga on pelannut laitapuolustajan pelipaikalla tammi-helmikuun vaihteen jälkeen, kun Ferland Mendy loukkaantui.

20-vuotias Camavinga on yllättänyt monet peliesityksillään. Camavinga on esiintynyt edukseen uudella pelipaikalla ja Ancelotti on luottanut ranskalaiseen laitapuolustajana myös kevätkauden suurimmissa otteluissa.

L’Équipe haastatteli Ranskan A-maajoukkueluotsi Didier Deschampsia, joka kertoi Camavingan pelanneen muutaman ottelun laitapuolustajana jo Rennesissä ennen siirtoaan Real Madridiin.

– Minäkin tunsin Camavingan menneisyyden. Hän oli pelannut nuorempana tuolla pelipaikalla. Hän pelasi laitapuolustajana joitain otteluita Rennesissä. Camavinga ei ollut innostunut pelaamaan vasempana laitapuolustajana, mutta hän on hyvä kaksinkamppailuissa, on tehokas ja lisäksi on muistettava hänen teknisyys ja pallokosketus. Camavinga ei pidä laitapuolustajan paikasta yhtä paljon kuin keskikentällä pelaamisesta, koska keskikentällä hän koskee enemmän palloon. Laitapuolustajana peli on usein toisella puolella kenttää.

– Yksi Camavingan pienistä heikkouksista voi olla se, miten hän menee keskemmälle, kun pallo on toisella puolella kenttää. Camavinga on kuitenkin fiksu pelaaja ja siksi hän on avauskokoonpanossa Real Madridissa.

Deschamps tiedostaa, ettei Camavinga haluaisi pelata laitapuolustajana, mutta ei valita roolistaan.

– Camavinga ei valita roolistaan, mutta tiedän hänen olevan turhautunut laitapuolustajan pelipaikalla, jossa juoksut laitaa pitkin ovat pitkiä ja epätasaisia. Hän haluaa pelata keskikentällä ja hän on todella hyvä siinä roolissa, mutta niin on laitapuolustajanakin. Hän tuo ratkaisuja valmentajalleen.

Camavinga nähdään jälleen laitapuolustajana keskiviikkoiltana, kun Real Madrid ja Manchester City iskevät yhteen Mestarien liigan välierien toisessa osassa. Avausosa päättyi 1-1 -tasapeliin.

LUE MYÖS