Pep Guardiola uskoo Lionel Messin palaavan kesällä Barcelonaan. Argentiinalaisen sopimus Pariisissa päättyy kesällä.

Mahdottoman näköisestä paluusta Barcaan huolimatta, Guardiola uskoo Messin tekevän ”mahdottomasta mahdollista”. Messi siirtyi PSG:n riveihin vuonna 2021, kun hän joutui jättämään Barcelonan taloudellisten syiden takia.

Katalonialaisten varapresidentti Rafa Yuste kertoi maaliskuussa puhuneensa 35-vuotiaan kanssa mahdollisesta paluusta Camp Noulle.

Messin isä sekä agentti Jorge Messi kommentoi ja tyrmäsi tiistaina julkaistussa lausunnossaan kaikki poikansa siirtohuhuista. Messiä oltiin paljon yhdistetty Saudi-Arabiaan Al Hilaliin, joka sattuu olemaan Cristiano Ronaldon edustaman Al Nassrin arkkivihollinen.

– Olen Barça-fani. Minulla on liput Camp Noulle. Toivon, että jonain päivänä saamme antaa hänelle ansaitut jäähyväiset. Hän on kaikkien aikojen paras jalkapalloilija, Guardiola kertoi ESPN:lle.

– Viimeisen 12 vuoden aikana Barcelona on ollut yksi maailman parhaista joukkueista. Ilman Messiä se ei olisi ollut mahdollista. Enkä nyt edes puhu hänen tehoistaan. Hän tekee itsensä pelattavaksi, hän pelaa kauniisti, hän on tehokas, häneltä löytyy kaikki.

Guardiola valmensi Messiä Camp Noulla vuosina 2008-2012. Neljän vuoden aikana Barcelona voitti kolme la Ligan mestaruutta, sekä Mestarien liigan kahdesti. Guardiola siirtyi Barcelonasta Bayern Müncheniin ja tällä hetkellä toimii Manchester Cityn päävalmentajana.

– En ikinä uskonut sen päättyvän tuolla tavalla, lisäsi Guardiolan Messin lähdöstä Barcelonasta.

– Olen varma, että presidentti [Joan] Laporta rakastaa Lionelia. Hän on sanonut Messin ansaitsevan oikeat jäähyväiset PSG-siirron jälkeen. Hän on niin tärkeä hahmo seuralle.

– Leo auttoi meitä (Barcelonaa) saavuttamaan niin paljon hänen tultuaan joukkueeseen. Kun ihminen on näin suuri, täytyy hänelle antaa oikeanlaiset hyvästit. Hän joutui jättämään rakastamansa seuran tuhansien vaikeiden taloudellisten asioiden vuoksi, joista en jaksa puhua.

– Tiedän Laportan ja Leon yrittävän saada paluu Espanjaan järjestymään. Hänet sekä perheensä otetaan rakkaudella takaisin Barcelonaan kannattajien keskuudessa. Hän ansaitsee sen, kaiken sen jälkeen mitä on saavuttanut tässä seurassa.

Messin tulevaisuus on täysin auki ja häntä huhuillaan eri seuroihin ympäri maailmaa. Maailmanmestari pääsee takaisin pelaamaan lauantaina AC Ajacciota vastaan. Messi kärsi lyhyen rangaistuksen seuraltaan, kun kävi vierailemassa Saudi-Arabiassa. Messi pyysi anteeksi julkisesti, kun missasi joukkueen harjoitukset omien sponsorikuvausten takia.

– Mitään ei ole sovittu minkään seuran kanssa ensi kaudesta. Päätös tehdään vasta, kun Lionel ja PSG ovat pelanneet kauden kaikki ottelunsa. Sitten kun kausi on paketissa, voimme analysoida asioita ja katsoa mitä vaihtoehtoja meillä on. Teemme päätökset niiden perusteella, kertoi Leon isä tiistain lausunnossaan.

LUE MYÖS