Barcelona voitti Betisin lauantai-iltana La Ligassa 4-0. 

Betis pelasi noin tunnin vajaamiehisenä, kun Edgar González sai punaisen kortin puolen tunnin jälkeen. Kyseessä oli varsin kyseenalainen ratkaisu, joka on herättänyt paljon puhetta espanjalaismediassa.

Betisin päävalmentaja Manuel Pellegrini ei ymmärtänyt tuomarin ratkaisua. Pellegrinin mukaan tuomarin mielipiteeseen vaikutettiin, sillä oikeudenjakaja ei ollut aluksi antamassa varoitusta kummastakaan rikkeestä.

– Jos minulta kysytään, niin kumpikaan niistä ei ollut varoituksen arvoinen. Ensimmäisen varoituksen voi ymmärtää, koska kyse on tuomarin asettamasta kriteeristä, mutta toista varoitusta ei voi ymmärtää, koska se on tuomarin itse asettaman kriteerin vastainen ratkaisu. Tuomari itsekin sanoi kummankin tilanteen kohdalla aluksi, ettei ne olleet keltaisen arvoisia tilanteita, mutta sitten hänen mielipide muutettiin. Tuomarilla ei ollut persoonallisuutta.

Pellegrinin mukaan on sääli, että ottelu tapettiin tarkoituksella.

– Ottelu kesti 20 minuuttia. Barcelona dominoi, teki maalin kulmasta ja sitten ottelu päättyi absurdiin punaiseen korttiin. 70 000 katsojan seuraama spektaakkeli päättyi siihen, ettei tuomarilla ollut personaallisuutta.