Barcelona ja Betis iskivät yhteen lauantai-iltana Camp Noulla. Barcelona voitti Betisin tyylipuhtaasti 4-0.

Barcelona johtaa La Ligaa 11 pisteen erolla Real Madridiin, kun kuusi sarjakierrosta on pelaamatta.

Xavin miehistö pisti ottelun pakettiin jo avausjaksolla.

Andreas Christensen ja Robert Lewandowski veivät Barcelonan kahden maalin etumatkalle 35 minuutissa. Betis joutui puolen tunnin jälkeen vajaamiehiseksi, kun Edgar González sai kahden keltaisen kortin myötä ulosajon. Raphinha iski Barcelonan kolmannen maalin muutama minuutti ennen taukoa.

Toinen jakso oli pitkälti vain pelailua. Kuluvan kauden jälkeen uransa lopettava jalkapallolegenda Joaquín pääsi kentälle toisella jaksolla, mutta Betis-konkarin iltapuhde jäi lyhyeksi. Joaquín loukkasi polveaan ja joutui jättämään kentän. Betis oli jo tehnyt kaikki vaihtonsa, joten Manuel Pellegrinin suojatit pelasivat otteluun loppuun kahden vajaalla.

Joaquín on viiden ottelun päässä La Ligan historian otteluennätyksestä (622). Kautta on jäljellä kuusi ottelua, mutta polvivamma saattoi päättää konkarin uran kuukautta suunniteltua aiemmin. 41-vuotias Joaquín tiedotti hiljattain lopettavansa uransa tähän kauteen.

Barcelonan viimeinen maali syntyi kymmenisen minuuttia ennen päätösvihellystä, kun pallo meni Betisin Guido Rodríguezista omaan maaliin.

Xavi otti 83. minuutilla vain 15-vuotiaan Lamine Yamalin vaihdosta kentälle. Yamal on La Ligan historian viidenneksi nuorin debytantti.