Barcelona suunnittelee uudenlaista ratkaisua uusille hankinnoilleen siltä varalta, että heitä ei pystytäkään rekisteröimään ensi kauden joukkueeseen, kertoo El Mundo.

Katalonian suurseuralla on tällä hetkellä vaikeuksia solmia uusia sopimuksia nykyisten pelaajiensa ja potentiaalisten hankintojensa kanssa, koska sen pitäisi La Ligan määräysten mukaan karsia palkkakulujaan roimasti.

Vaikea taloustilanne ei ole estänyt Barcelonaa suunnittelemasta vahvistuksia ensi kaudelle. Blaugranan odotetaan etsivän siirtomarkkinoilta etenkin pelaajia, joiden sopimus on päättymässä tämän kauden jälkeen. Huhuja on liikkunut muun muassa Athletic Bilbaon Íñigo Martínezista, Manchester Cityn İlkay Gündoğanista ja jopa Paris Saint-Germainin Lionel Messistä.

Artikkeli jatkuu twiitin alla.

FC Barcelona

@FCBarcelona
🔥 Xavi's 21-player squad list for today's #RayoBarça!

El Mundon mukaan Barcelona suunnittelee uusien hankintojensa sopimuksiin purkuklausuuleja, joilla pelaajat voivat jättää seuran siinä tapauksessa, että heidän sopimuksiaan ei pystytäkään rekisteröimään. Klausuulit koskevat juurikin pelaajia, jotka saapuisivat Barcelonaan ilman siirtokorvausta.

Purkuklausuulien takarajaksi on suunniteltu heinäkuun 21. päivää. Jos Barcelona ei ole siihen mennessä saanut jotain uutta hankintaansa rekisteröityä, pelaaja vapautetaan sopimuksestaan ja hän voi siirtyä ilmaiseksi muualle.

Barcelona on suunnitellut mainittujen nimien lisäksi hankintoja myös muille pelipaikoille, mutta seura on luvannut joidenkin pelaajiensa agenteille, että heidän asiakkaidensa jatkosopimukset tulevat tärkeysjärjestyksessä ensimmäisenä.

Barçassa luotetaan siihen, että seura saa kerättyä riittävät varat hankintoihinsa ja jatkosopimuksiin palkkaleikkauksilla, mainostuloilla ja pelaajamyynneillä.